У Чигирині судитимуть начальника відділу Держкомзему, який незаконно погодив виділення земель водного фонду в приватну власність

У Чигирині судитимуть начальника відділу Держкомзему, який незаконно погодив виділення земель водного фонду в приватну власність Прокурорами Чигиринського відділу Смілянської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням кримінального провадження за фактом незаконного заволодіння земельними ділянками в межах прибережної захисної смуги Кременчуцького водосховища р. Дніпро.

Так, в ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що колишній начальник відділу Держкомзему підготував висновки про погодження технічної документації щодо оформлення Державних актів на право власності на земельні ділянки загальною площею 1,5 га в межах прибережної захисної смуги (землі водного фонду), тим самим дав можливість оформити право приватної власності в порушення ст. 84 Земельного кодексу України, оскільки землі водного фонду належать до земель державної власності, які не можуть передаватися у приватну власність.

За результатами зібраних доказів колишній посадовій особі оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, досудове розслідування триває.

За вчинене особі загрожує максимальне покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.
15.01.2020 08:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter