Прокуратура заявляє, що 50-річну уманчанку, яку звинувачують у системному збуті наркотиків, суди 6 разів відпускали з-під варти

Уманською місцевою прокуратурою протягом 2014-2019 років відносно 50-річної уманчанки скеровано до суду 6 обвинувальних актів по фактах незаконного придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконного збуту психотропних та наркотичних речовин. Обвинувальні акти по даних провадженнях знаходяться на розгляді в суді.

Щоразу, по кожному кримінальному провадженню, орган досудового розслідування з метою запобігання вчинення вказаною особою аналогічних злочинів в сфері обігу наркотичних речовин за погодженням з прокурором звертався з клопотаннями про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді взяття під варту до суду.

Проте, судом у задоволенні всіх вищевказаних клопотань було відмовлено, що, в свою чергу, призвело до того, що остання безкарно продовжила свою злочинну діяльність та вже у вересні 2019 року знову була затримана в м.Умань працівниками поліції в порядку ст.208 КПК України під час незаконного збуту психотропної речовини – амфетаміну.

Наразі за вказаним фактом їй повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст. 307 КК України, а саме незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут психотропної речовини, вчинене повторно, особою, яка раніше вчиняла злочин передбачений Кримінального кодексу України.

В подальшому прокуратура в черговий раз, звернулась з клопотанням до Уманського міськрайонного суду про обрання зловмисниці запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, проте суд у задоволенні клопотання відмовив та знову ухвалив звільнити підозрювану з-під варти.

Уманською місцевою прокуратурою вказану ухвалу суду оскаржено в апеляційному порядку.

Але зловмисниця до цього часу продовжує знаходитись на волі та існують ризики того, що вона продовжить свою злочинну діяльність.
15.11.2019 09:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter