26-річна черкащанка звинувачується в двох неправдивих повідомленнях про замінування в Черкасах, - прокуратура

Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) Кримінального кодексу України та ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, вчинене повторно) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 26 - річна жінка, ввечері 18.05.2019 зателефонувала оператору служби «102» та достовірно знаючи про неправдивий характер поширюваної нею інформації, розуміючи, що таке повідомлення викличе обстановку страху у населення та порушить громадську безпеку, вчинила умисне кримінальне правопорушення, повідомила завідомо неправдиву інформацію про замінування ТЦ «Кооператор» по бульвару Шевченка в м. Черкаси, після чого поклала слухавку.

Вона ж, на наступний день, повторно, за аналогічних обставин повідомила оператора служби «102» про замінування Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

В подальшому зловмисницю затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Встановивши наявність достатніх доказів у вказаному кримінальному провадженні, останній повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 259, ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України та на даний час вирішується питання прообрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За вчинене зловмисниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 4 до 8 років.
21.05.2019 18:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter