Нацполіція затримала жінку, яка "замінувала" щонайменше 2 об'єкти в Черкасах

Як нагадують в ГУНП у Черкаській області, в минулу п’ятницю, суботу та неділю до поліції Черкаської області надійшло ряд неправдивих повідомлень про «замінування» загалом 19 об’єктів в місті Черкаси. Серед об’єктів, на які вказували зловмисники, були як багатолюдні торгові центри, так і медичні заклади та пологові будинки. Для відпрацювання даних повідомлень та їх перевірки поліція та інші служби проводили масштабні заходи з залученням великої кількості працівників, які здійснювали евакуацію, огородження об’єктів та їх обстеження. В результат обстежень вибухових пристроїв та небезпечних речовин виявлено не було, проте дані повідомлення створили масу незручностей для містян.
Нацполіція затримала жінку, яка "замінувала" щонайменше 2 об'єкти в Черкасах

Співробітники поліції протягом трьох діб відпрацьовували вказані повідомлення на предмет встановлення осіб, які їх надали. В результаті проведених заходів, сьогодні вночі, поліцейські затримали жінку, яка обґрунтовано підозрюється у наданні неправдивих повідомлень про замінування щонайменше двох об’єктів в місті Черкаси. Нею виявилася жителька Кіровоградської області, яка у Черкасах працює та винаймає кімнату в одній із квартир міста. Особу затримали за місцем її тимчасового проживання.

Речові докази по справі вилучено. Жінку затримано відповідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За вказаними фактами Черкаським відділом поліції відкрито ряд кримінальних проваджень за частиною 1 і 2 статті 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. На даний час вирішується питання про оголошення затриманій про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Робота по встановленню осіб, які надали неправдиві повідомлення про замішування решти об’єктів триває.
20.05.2019 13:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter