В Умані затримали персонального ворога листоноші "Пєчкіна"

За інформацією СЗГ УМВС області, до чергової частини Уманського міськвідділу міліції почали надходити численні звернення від жителів міста, про зникнення поштових скриньок з під’їздів багатоповерхівок. Пусті місця з обшарпаними від зірваних поштових скриньок стінами викликали обурення громадян та створювали великі незручності. Кожен факт крадіжки був схожим за способом скоєння, хоча і мали місце в різних частинах міста. Як правило, поштові скриньки зникали в нічний час та без ніяких сторонніх звуків, які б привертали увагу громадян.
Працівники міліції розпочали роботу по встановленню особи, яка причетна до скоєння цих крадіжок. Правоохоронці щоденно проводили подворові обходи, опитували місцевих жителів та перевіряли на причетність до скоєння крадіжок осіб, які вели антигромадський спосіб життя та раніше притягувалися до відповідальності за скоєння злочинів. Невдовзі, копітка робота правоохоронців дала позитивний результат. В поле зору дільничних інспекторів міліції потрапив 50-річний непрацюючий, раніше судимий місцевий житель. Провівши ряд перевірок та зібравши усі необхідні докази правоохоронці «завітали» до підозрюваного додому. Побачивши на порозі людей у формі чоловік зрозумів, що його викрито і відразу у всьому зізнався. Чоловік розповів, що має невеликі статки, тому вирішив підзаробити саме в такий спосіб. Вночі він виїжджав на власному автомобілі в різні райони міста в пошуках багатоповерхівок, в під’їзд яких можна було б потрапити без перешкод, тихенько знімав поштові скриньки та вивозив їх на власному автомобілі. Наступного дня розбирав їх на дрібні деталі, які в подальшому здавав на металобрухт.
На разі речові докази вилучені. По даному факту слідчим відділом Уманського міськвідділу міліції порушена кримінальна справа за ч.2 ст.185(Крадіжка) КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років. Правоохоронці проводить подальшу перевірка на причетність зловмисника до скоєння подібних злочинів.
10.11.2012 13:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter