В Черкасах затримано грабіжника, який зривав з жінок золоті прикраси

В Черкасах затримано грабіжника, який зривав з жінок золоті прикраси До працівників міліції Соснівського райвідділу почали звертатися жінки з повідомлення про те, що невідомий зловмисник зривав з них золоті прикраси.
Серед потерпілих були як і дівчата-студентки, так і дорослі жінки. Всі вони розповідали, що йдучи вулицею, раптово відчували ззаду сильний ривок в області шиї. Доки злякана жертва пограбування усвідомлювала, що ж саме трапилось, нападник вже встигав втекти з місця злочину і наздогнати його вже не було можливості. Коли ж скривджені жінки описували прикмети зовнішності зловмисника, їхні покази мали багато подібного, і правоохоронці вирішили, що до пограбувань жінок може бути причетна одна й та ж особа.
Працівники карного розшуку почали ретельно перевіряти раніше судимих осіб, які притягались до відповідальності за скоєння подібних злочинів. Правоохоронці також проводили пошуки викрадених прикрас, перевіряючи міські ломбарди. Тим часом до міліції звернулась одна з потерпілих і повідомила, що бачила свого кривдника неподалік одного з магазинів, куди негайно виїхали працівники міліції. Оперативники розпочали опитування персоналу магазину, в якому можливо міг купляти товари підозрюваний, проте ніхто з працівників його не впізнав. При спілкуванні з адміністрацією магазину виявилось, що на вході в приміщення є камеру спостереження, яка фіксує рух перехожих вулицею. Записи відеокамери було вилучено. Переглядаючи це відео, одна з потерпілих впізнала в непримітному чоловікові вуличного злодія.
Після встановлення особи чоловіка, яким виявився раніше судимий житель міста Черкаси, його було затримано та доставлено до райвідділу.
Чоловік не відпирався від скоєння восьми пограбувань та відразу у всьому зізнався. Свої кримінальні вчинки пояснював безгрошів’ям та відсутністю роботи, тож і вирішив здобути «легкі» гроші, грабуючи.
Наразі відносно 33-річного чоловіка порушено кримінальну справу за ч.2 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років. Триває слідство, повідомили в Управлінні МВС України в Черкаській області.
11.10.2012 16:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter