СБУ: черкащанин налогодив виробництво синтетичних наркотиків у себе на подвір`ї

СБУ: черкащанин налогодив виробництво синтетичних наркотиків у себе на подвір`ї Співробітники СБУ викрили та припинили діяльність міжнародного каналу контрабандного переміщення наркотиків через митний кордон України.
Від березня до липня 2012 року троє мешканців Черкас, використовуючи міжнародні поштові відправлення, отримували з Китаю синтетичні хімічні сполуки, з яких в лабораторних умовах виготовляли наркотик, подібний за своїми властивостями до амфетаміну.
Встановлено, що один із правопорушників, який працював на одному з підприємств хімічної промисловості Черкащини, зі своїми спільниками обладнав в підсобному приміщенні приватного будинку лабораторію з виробництва наркотику. Виготовлений у такий спосіб наркотичний засіб реалізовувався місцевим жителям.
Співробітники СБУ затримали зловмисників під час отримання одного із поштових відправлень. Встановлено, що протиправним шляхом на територію України було переміщено 15 бандеролей, загальною вагою понад 1 кг.
Слідчими СБУ стосовно трьох членів злочинного угруповання порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України.
Правопорушники перебувають під вартою. Слідство триває.

Прес-центр СБУ
06.09.2012 10:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter