Черкаська міліція «вибивала» з підприємця Євдокимова 10 тисяч доларів за закриття кримінальної справи

Черкаська міліція «вибивала» з підприємця Євдокимова 10 тисяч доларів за закриття кримінальної справиНайближчим часом у Черкасах може з`явитися нова громадська організація, яка опікуватиметься правами підприємців, котрі зазнали переслідувань з боку влади й криміналу. Про це розповів Провінції заступник директора ТОВ «Тотус», співвласник відомого магазину «Посудна лавка» Руслан Євдокимов.

- Чимало людей покладали величезні сподівання на Революцію Гідності, - заявив Р. Євдокимов. – Я теж був активним прихильником змін в Україні. Однак на власному прикладі переконався, що насправді нічого майже не змінилося . У владу прийшли нові люди, але їхня поведінка не змінилася…

За словами Руслана Євдокимова, впродовж останніх років він зазнав системних переслідувань з боку прокуратури й податкової. Останнім часом нездоровий інтерес до нього стали проявляти напівкримінальні громадські об`єднання.

-У серпні 2014 року проти мене намагалися порушити кримінальну справу, - розповідає підприємець. – 8 серпня 2014 року у мій офіс прийшли працівники Соснівського райвідділу УМВС у Черкаській області. Провели обшук. Підстава – нібито я маю доходи від нелегальної діяльності…Сказати, що я був шокований, це нічого не сказати.

З офісу підприємця було вилучено всю комп`ютерну техніку, бухгалтерську документацію.

Спочатку підприємець та його дружина проходили по справі свідками. Принаймні, в такій ролі їх запрошували для дачі свідчень оперативники Соснівського райвідділу.

Тяганина з допитами тривала близько місяця. Потім один зі слідчих після чергової зустрічі в приміщенні райвідділу вийшов разом з Русланом Євдокимовим на вулицю й запропонував …заплатити 10 тисяч доларів, щоб в міліції «про все забули».

-Він простяг мені папірець, на якому було написано «10 тис S». , - каже Р. Євдокимов. – Дивиться так на мене, посміхаючись, і каже: «Коли хочеться отримати свободу, підеш на будь-які жертви…»

До райвідділу Євдокимова більше не викликали. Техніку й документацію повернули десь через півроку. Про долю кримінальної справи він нічого не знає.

Але на цьому поневіряння черкаського підприємця не закінчилися…

-Зараз я хочу створити громадську організацію, яка б займалася захистом підприємців, які стають жертвами «наїздів» з боку влади й правоохоронців, - заявляє Р. Євдокимов. – Мій випадок – не виключення, а система. Є група юристів, яка погодилася працювати з нами на громадських засадах. Мені вдалося налагодити контакти з ГО, які займаються вирішенням таких же проблем в Києві й Полтаві. Ніколи не думав перетворюватися на громадського діяча. Але життя змусило…
29.02.2016 09:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter