Уманська міліція затримала грабіжників-гастролерів

Уманська міліція затримала грабіжників-гастролерівЯк інформують у СЗГ УМВС області, близько четвертої ранку до чергової частини Уманського міськвідділу міліції надійшов телефонний дзвінок від диспетчера швидкої медичної допомоги, який повідомив, що в приймальне відділення міської лікарні з тілесними ушкодженнями доставлено сімейну пару – чоловіка та жінку. За словами медичного працівника, окрім забійних саден на тілі потерпілого, лікарі виявили кульові поранення. Оперативний черговий негайно направив слідчо-оперативну групу в лікарню та на місце пригоди для з'ясування обставин події.
Поранений чоловік пояснив співробітникам міліції, що того дня після робочого дня пішов відпочити. Крізь сон він почув шорох. Чоловік прокинувся, проте встати і з'ясувати причину шуму не встиг: зненацька відчув удар. Від різкого болю в нього запаморочилося в голові і він втратив свідомість. Коли отямився, то в напівтемній кімнаті зумів розгледіти постать незнайомця, який тримав у руках пістолет. Зляканий господар намагався підвестися з ліжка, але непроханий гість направив на нього зброю і вистрілив. Чоловік відчув різкий біль і знову втратив свідомість.
Дружина потерпілого теж розповіла про напад: вона також хотіла йти спати, як раптом почула шум. Жінка вийшла зі своєї кімнати і побачила, як невідомі молодики ходили по будинку, розкидували речі і щось шукали. Злодії побачили господиню, схопили і, погрожуючи застосуванням фізичної сили, почали вимагати гроші. Злякана жінка намагалася пояснити, що грошей в будинку немає, але молодики, почали бити і душити, потім пригрозили застрелити. Непрохані візитери стверджували, що чоловіка потерпілої вже немає в живих, і якщо вона не покаже схованку з грошима, то її чекатиме така ж сама доля. Проте скривджена жінка все одно повторювала про відсутність грошей. Тоді незнайомці вирішили самостійно продовжити обшук будинку, але, так і не знайшовши в ньому нічого дорогоцінного, втекли. Коли зловмисники покинули приміщення, бідолашна жінка дісталася двору та покликала на поміч. Небайдужі сусіди, які почули благання про допомогу, миттю викликали працівників міліції та карету швидкої допомоги.
Прибувши на місце події, правоохоронці розпочали ретельний огляд будинку. Було вилучено змиви крові та гільзи від вогнепальної зброї. Співробітники міліції опитали велику кількість людей, адже будь-яка інформація могла допомогти слідству. Кропітка робота дала свої результати – за повідомленнями свідків тієї ночі в районі, де знаходиться будинок, бачили немісцеву іномарку. Оперативники відпрацювали цю інформацію і з'ясували, що дійсно, авто зареєстровано не в Черкаській області. Це наштовхнуло правоохоронців на думку про те, що до злочину причетні не місцеві мешканці, а так звані «гастролери». Шляхом проведення оперативно-розшукових заходів, працівники міліції встановили коло осіб, причетних до скоєння цього зухвалого злочину. Завдяки спільним діям правоохоронців Уманського міськвідділу міліції та їхніх колег з інших регіонів, в одній із областей було затримано двох підозрюваних – 20 та 31 років. Зловмисники вважали, що мешканці ошатного та доглянутого домоволодіння обов’язково повинні жити в достатку. Проте в ньому мешкали скромні і небагаті люди. На даний час продовжують тривати заходи по затриманню інших співучасників злочину. За фактом розбійного нападу слідчим відділом Уманського міськвідділу міліції порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 187 (Розбій), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна. Триває розслідування.
11.07.2012 11:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter