Затримано 3 учасників ОЗУ, які зривали золоті прикраси з жінок в Черкасах та Смілі

До працівників міліції почали надходити заяви від громадян про те, що невідомі особи зривають з жінок ювелірні прикраси та виривають з рук жіночі сумочки. До чергових частин міста Черкаси та міста Сміла зверталися скривджені жінки. Кожна з них розповідала правоохоронцям про нападників, які зривали з них золоті ланцюжки і тікали в невідомому напрямку.
Потерпілі описували прикмети зовнішності зловмисників, і в кожному випадку їхні покази співпадали. Працівники міліції, співставивши всі зафіксовані факти злочинів, зрозуміли, що за всіма незаконними діяннями стоять одні й ті ж особи. Розпочалися пошуки зухвальців. Зрештою вдалося вийти на слід злочинців. Ними виявилися 28-річний, 32-річний та 33-річний жителі міста Черкаси. При проведенні затримання чоловіки вчинили опір правоохоронцям, але були затримані. Чоловіки говорили, що нічого не знають про грабунки і ні до яких злочинів не причетні. Але вилучені речові докази та покази свідків вказували на їхню безпосередню причетність до вчинення злочинів, а тому затримані у всьому зізналися.
Затримано 3 учасників ОЗУ, які зривали золоті прикраси з жінок в Черкасах та Смілі

Як з'ясувалося, до злочинних дій були причетні двоє товаришів та водій таксі, який виконував функції перевізника. Схема злочину була напрочуд проста: таксист підвозив товаришів до вказаного ними місця і чекав, поки ті виконають свою «роботу». Останні, в свою чергу, вибирали собі жертви на малолюдних вулицях. Це були жінки, які через явну перевагу в фізичній силі чоловікам, не могли дати відсіч чи наздогнати нападників. Коли злочинці підходили до жінок і бачили золоті прикраси, то миттю зривали їх і швидко зникали з поля зору потерпілих. Після чого нападники спокійно йшли до таксі і зникали з місця скоєння злочину. На водія, окрім надання транспортних послуг, покладався обов’язок здавати в ломбард награбовані дорогоцінні вироби. Отримані кошти чоловіки ділили між собою та використовували на власні потреби.
Затримано 3 учасників ОЗУ, які зривали золоті прикраси з жінок в Черкасах та Смілі

Наразі за даними фактами порушено кримінальні справи за ч.1 та ч.2 ст. 186 (Грабіж), санкція яких передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.
25.06.2012 09:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter