За торгівлю канабісом двом черкаським міліціонерам загрожує 10 років тюрми, - прокуратура

Слідчим відділом прокуратури Черкаської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох працівників міліції за вчинення тяжких злочинів у сферах службової діяльності та обігу особливо небезпечних наркотичних засобів.

Правоохоронці підозрюються у тому, що у травні 2015 року незаконно систематично придбавали, перевозили та збували громадянам особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс.

Слідством їх дії кваліфіковані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 (незаконне придбання, перевезення наркотичних засобів з метою збуту, вчинене повторно та за попередньою змовою групою осіб ), ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 365 (перевищення влади, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих їм прав чи повноважень, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Наразі підозрювані звільнені з займаних посад, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.
01.07.2015 16:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter