УМВС: керівник міськрайонного управління Держкомзему Черкас та Черкаського району оформив 146 актів на землю людям, які про це навіть не здогадувалися

Як ми вже повідомляли, нещодавно працівники УДСБЕЗ за сприяння в оформленні документів для продажу земельної ділянки, прискоренні процедури переоформлення цієї ж земельної ділянки на іншу особу та видачі державного акту на право власності на землю, було затримано керівника міськрайонного управління Держкомзему у м.Черкаси та Черкаському районі. Чиновника було затримано тоді, коли він власноручно забирав 10 тисяч доларів хабара із заздалегідь обумовленого місця.
Прокуратурою Черкаської області порушено кримінальну справу за ст. 368 ч.3 КК України «Одержання хабара», яка передбачає позбавлення волі терміном від 8 до 12 років та конфіскацію майна хабарника.
Як вже повідомлялось раніше, 9 квітня цього року суддею Придніпровського районного суду затриманого було відпущено під заставу в сумі 30 тисяч гривень. Апеляційний суд залишив рішення першої інстанції (Придніпровського районного суду) без змін. Та слідчо-оперативні заходи по встановленню причетності цього чиновника та інших осіб до аналогічних корупційних діянь в сфері земельних відносин тривали. Результат цієї роботи – кримінальна справа, порушена за ст. 365 ч.3 КК України «Перевищення влади або службових повноважень», відносно цього ж чиновника Держкомзему.
Як повідомив начальник УМВС України в Черкаській області генерал-майор міліції Валерій Дерновий, працівниками міліції встановлено, що заручившись допомогою екс - керівника Черкаської районної адміністрації та представника однієї з приватних фірм міста Києва керівник міжрайонного управління Держкомзему дав дозвіл на вилучення земельних лісових ділянок з державної власності та передачу їх приватним власникам. Було складено та підписано 146 державних актів на право безоплатної власності на землю загальною площею 31,8 га жителям села Хрещатик, які, до речі, не здогадувались, що стали «щасливими» власниками земельних ділянок. Унаслідок протиправних дій цього чиновника державним інтересам завдано збитків на 1 млн. 918 тис. гривень. Наразі проводиться слідство, встановлюються всі фігуранти цієї «земельної» справи.
СЗГ УМВС області
31.05.2012 17:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter