У Черкасах затримали серійного крадія, який брав усе, що погано лежить

За повідомленням СЗГ УМВС в Черкаській області, протягом останнього місяця до чергової частини Придніпровського районного відділу міліції надійшло декілька звернень від черкащан, які повідомляли про крадіжки електротехніки та меблів. У всіх випадках на місця події виїжджала слідчо-оперативна група райвідділу, яка опитувала заявників та вилучала речові докази.

Оперативники, які залучалися до розкриття даних кримінальних правопорушень, насамперед почали перевіряти місця можливого збуту вживаної техніки. Від співробітників одного із ломбардів міста вони дізналися, що кілька днів назад до них приходив чоловік, який здав частину викрадених у потерпілих речей.

Працівник закладу описав його зовнішність. Як з’ясувалося, даний чоловік проживав у одного із заявників, однак за кілька днів після вчинення у потерпілого крадіжки, молодик поспіхом виїхав.

Проведеними розшуковими заходами правоохоронцям вдалося встановити місцеперебування останнього – підозрюваного знайшли в його товариша. Чоловіка було затримано та доставлено до райвідділу для дачі показів.

Під час розмови зі слідчим, виявилося, що 25-річний черкащанин раніше вже мав проблеми із законом. Зрозумівши, що у правоохоронців достатньо доказів його вини, зізнався у вчиненні ряду кримінальних правопорушень. Зловмисник розповів, що не працює та вживає наркотики. Для того, щоб мати гроші на власні потреби вирішив вдатися до звичної для нього справи – вчинення крадіжок. Він непомітно заходив в учбові заклади, до кабінетів та офісів, де були відчинені двері, звідки викрадав речі. Зловмисник навіть не погребував мобільними телефонами прихожан церкви, які залишили їх у кишенях верхнього одягу на вішаку. Коли проживав у потерпілого, то зробив дублікат ключів і за відсутністю господаря, виніс з квартири електротехніку.

За даними фактами слідчим відділом відкрито ряд кримінальних проваджень за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Мірою запобіжного заходу обрано арешт. Триває досудове розслідування.
05.01.2015 14:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter