Прокуратура: За фактом побиття журналіста "міліціонером" відкрито кримінальне провадження

Як інформують у прокуратурі Черкаської області, нещодавно в Інтернет-виданнях з’явилася інформація про те, що 12 грудня близько 23 години по бульв. Шевченка, 222 в м. Черкаси 35-річний громадянин, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, перешкодив журналісту Роману Шовенку знімати подію на відеокамеру, в результаті чого завдав останньому тілесні ушкодженні у вигляді травм голови та тулуба.

На підставі вказаної інформації прокуратурою міста Черкаси внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналіста за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України.

Також в соціальних мережах повідомлено про те, що під час вказаного конфлікту вказана особа, яка не працює в органах внутрішніх справ, незаконно представилась працівником міліції.

За даним фактом прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 353 КК України (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи, поєднане із вчиненням будь-яких суспільно-небезпечних діянь).

Вказані кримінальні провадження направлені до слідчого відділу Соснівського РВ в м. Черкаси для проведення досудового розслідування.
Хід зазначених справ перебуває на контролі прокуратури області.

Крім того, прокуратурою призначено службове розслідування щодо професійності дій працівників міліції та повноти вжиття заходів, спрямованих на припинення вказаних правопорушень, проведення якого доручено УМВС України в Черкаській області.
15.12.2014 16:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter