Чигиринець вкрав велосипед, щоб швидше дістатися додому. Однак продати його вже не встиг

До чергової частини Чигиринського районного відділу міліції звернулась 31-річна жителька одного із сіл району та повідомила про крадіжку велосипеду. Жінка розповіла міліціонерам, що ввечері поїхала на велосипеді до крамниці. Транспортний засіб залишила біля вхідних дверей магазину, а сама пішла за покупками. Коли вийшла – виявила, що велосипед зник.

Працівники слідчо-оперативної групи райвідділу, які прибули за викликом, уважно вислухали потерпілу та оглянули місце події. Опитуючи місцевих жителів та перевіряючи осіб, які раніше були судимі за аналогічні злочини, до правоохоронців надійшла інформація, що до вчинення даного кримінального правопорушення може бути причетний раніше судимий 38-річний житель Чигирина, який часто приїздить в село до родичів. Встановивши його місце проживання, міліціонери завітали до його оселі. В дворі підозрюваного працівники міліції побачили незаперечний доказ його вини – розшукуваний транспортний засіб.

Зловмисника доставили до райвідділу міліції для дачі показів. Він розповів слідчому, що того дня поїхав на рейсовому автобусі відвідати давніх знайомих, що проживають в селі поряд із містом. Влаштували вечірку. Ввечері, коли свято закінчилось і всі розійшлися, чоловік також вирушив додому. Проходячи повз магазин, побачив велосипед, біля якого нікого не було та вирішив його викрасти, щоб швидше дістатися домівки. Коли приїхав до Чигирина, велосипед вирішив продати, проте не встиг – був затриманий правоохоронцями.

Як розповів начальник Чигиринського районного відділу міліції Олександр Московченко слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкції даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває слідство.

СЗГ УМВС в Черкаській області
04.11.2014 16:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter