У Катеринополі затримали наркоторгівця, що збував великі партії наркотиків

Співробітники Катеринопільського райвідділу міліції отримали оперативну інформацію, що невідома особа на території району збуває наркозалежним особам коноплю, крім цього ще й підшукує клієнтів на великі партії наркотиків. Як інформують у СЗГ УМВс в Черкаській області, щоб вивести зловмисника на чисту воду і припинити його злочинні дії працівники міліції розробили складну спецоперацію.

Завдяки оперативно-технічним можливостям працівники карного розшуку встановили, що до розповсюдження наркозілля причетний 24-річний, раніше судимий місцевий житель. Декілька тижнів оперативники спостерігали за підозрюваним, встановлювали його коло спілкування та місця, де він найчастіше з’являється. Як з’ясувалося, крім свого місця проживання парубок ледь не щодня ходив до одного з місцевих покинутих будинків, де ймовірно зберігав зілля.

За невеликий проміжок часу правоохоронці задокументували декілька фактів збуту наркотиків, а під час чергової оперативної закупки затримали «горе бізнесмена» на гарячому. Крім проданої дози, у зловмисника було вилучено ще один пакунок сухої подрібненої речовини рослинного походження. Наркоторговця відразу було доставлено до райвідділу міліції для з’ясування всіх обставин.

Під тиском незаперечних доказів він зізнався у скоєному і розповів про все в деталях. Вирощував рослини коноплі на сільських полях серед соняшників і кукурудзи. Під час дозрівання всі рослини були зібрані і розфасовані. Зберігав усе своє приладдя і готував зілля для вживання в одному із покинутих сільських будинків. Готову продукцію в невеликих дозах продавав місцевим наркозалежним особам, а великі партії возив клієнтам у інші міста. Під час проведення обшуку правоохоронці вилучили понад сто двадцять кущів нарковмісних рослин, а також пристрій для куріння коноплі. Всі вилучені речові докази направлені на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

По даному факту слідчим відділом Катеринопільського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), зловмиснику оголошено про підозру та обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.


10.10.2014 10:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter