У Черкасах у гаражі накрили підпільний горілчаний цех

У Черкасах у гаражі накрили підпільний горілчаний цех За інформацією СЗГ УМВС в Черкаській області, організована злочинна група обладнала підпільний цех з виготовлення алкогольних напоїв у приміщенні гаража. Майже рік зловмисники виготовляли сурогат в антисанітарних умовах, шляхом звичайного змішування спирту та води з колонки.

За словами начальника УБОЗ УМВС України в Черкаській області Андрія Ткаченка, фігуранти збували незаконно виготовлені горілчані вироби мешканцям Черкаської, Київської та Полтавської областей.

Для цього вони використовували зв’язки одного з учасників, який працював торговим представником спеціалізованої компанії з розповсюдження алкогольної продукції відомих торгівельних марок. Реалізуючи фірмову горілку, зловмисник одночасно продавав і свій фальсифікат.

У ході досудового розслідування правоохоронці розрахували, що організована група за час своєї діяльності виготовила 6 тисяч літрів фальсифікату, у результаті чого бюджет держави недоотримав кошти на суму понад 1 мільйон гривень акцизного податку, а громадяни майже рік вживали неякісну продукцію - розповів Андрій Ткаченко.

Внаслідок проведених санкціонованих обшуків УБОЗівці вилучили понад 600 літрів незаконно виготовленої горілки та інші докази злочинної діяльності спільників.

Наразі досудове розслідування відносно учасників організованої злочинної групи за скоєння правопорушення, передбаченого ч. 1 та 2 ст. 204 «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту» Кримінального кодексу України, завершено.
28.07.2014 10:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter