На Канівщині піймали браконьєрів із уловом на 100 тис. грн.

На Канівщині піймали браконьєрів із уловом на 100 тис. грн.Працівники міліції виявили зловмисників, які виловили близько 600 рибин, завдали державі збитків на понад 100 тисяч гривень.

Як нагадують у СЗГ УМВС в Черкаській області, понад місяць на території України проводиться оперативно-профілактична операція «Нерест».

Під час проведення спільного рейду працівників лінійного відділу в річковому порту міста Черкаси та співробітників Черкасирибохорони на річці Дніпро поблизу села Луковиця, що в Канівському районі, виявлено браконьєрів. Пропливаючи повз один із островів, правоохоронці побачили намети та трьох чоловіків, які виймали із риболовецьких сіток рибу. Зловмисниками виявились жителі Канева та Хмельниччини. При проведенні огляду території острову працівники міліції виявили 18 сіток, які лежали поблизу палаток, човен з навісним двигуном та рибу у значній кількості, яка лежала прямо на землі. Дані беззаперечні докази свідчили про незаконність дій зловмисників.

За даним фактом працівниками слідчого управління УМВС України в Черкаській області відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.
08.05.2014 08:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter