У Черкасах затримали вандала, який продавав пам`ятники з кладовища

Як інформують у СЗГ УМВС області, до чергової частини Соснівського райвідділу міліції почали надходити повідомлення про викрадення елементів облаштування могил з місць поховання померлих родичів. У поле зору правоохоронців потрапив 27-річний раніше судимий житель Черкас. Під час розмови зі співробітниками міліції чоловік дуже нервував, його покази плуталися. Але, зрозумівши, що ввести в оману міліціонерів не вдасться, у всьому зізнався.
Як з'ясувалося, молодик жив у багатодітній родині, постійного місця роботи не мав, заробляв на життя підробітком на місцевих кладовищах в якості різноробочого. Проте коштів не вистачало, тому вирішив продавати пам’ятники, огорожі та бордюри для облаштування могил. Однак все необхідне він не замовляв у відповідних конторах, а скоював крадіжки на місцевих кладовищах. Низька вартість приваблювала покупців. Хлопець говорив людям, що така ціна через те, що він є представником однієї з ритуальних фірм, а тому збуває товар без посередників. Однак він не враховував того, що обурені родичі та близькі, які стали жертвами крадіжок, будуть звертатися за допомогою до міліції.
Наразі по даному факту порушено кримінальну справу за ч.2 ст.297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.
17.04.2012 15:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter