У Городищенському районі захмілілі брати двічі переривали застілля, щоб побити й пограбувати сусідів

Співробітники Городищенського райвідділу міліції затримали двох жителів одного із сіл району, які причетні до вчинення розбійного нападу в селі Мліїв. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 187 Кримінального кодексу України. За вчинене чоловіки можуть потрапити за грати на 12 років.
За повідомленням СЗГ УМВС в Черкаській області, в чергову частину Городищенського райвідділу міліції звернувся 19- річний житель села Мліїв. Хлопець розповів правоохоронцям, що вдень до його будинку прийшли двоє невідомих, які побили його з братом. Потерпілі не могли зрозуміти причину конфлікту, і хотіли з’ясувати, що сталося. Проте нападники, надававши стусанів, швидко вийшли з будинку і попрямували до сусідського домоволодіння. Через кілька хвилин захмелілі чоловіки знову повернулися. Проте цього разу вони не тільки побили господарів, а й забрали у них 400 гривень, електрочайник, та 2 мобільних телефони.
Слідчо-оперативна група виїхала на місце події для з’ясування обставин справи. У першу чергу, вони направилися до будинку, куди, за словами потерпілих, пішли нападники. Там їх зустріли 19-річний та 21-річний товариші, які були здивовані появі на порозі домоволодіння людей у формі. Захмелілих молодиків було затримано та доставлено до райвідділу міліції для дачі пояснень.
У розмові зі слідчим затримані розповіли, що приїхали в село погостювати у бабусі одного з них. Свій приїзд вирішили відзначити горілкою. Оковита подіяла, й через кілька хвилин товариші вирішили розібратися із двома сусідами, які, буцімто, погрожували фізичною розправою бабусі і дідусю одного з них. В сусідському будинку вони зчинили бійку, після чого повернулися назад та продовжили застілля. Проте цього хлопцям вдалося замало і через кілька хвилин вони повернулися назад, знову вчинили бійку та прихопили з собою гроші, які лежали на столі, електроприлади та повернулися назад до бабусиного будинку.
Під час здійснення санкціонованого судом обшуку працівники міліції виявили в будинку, де гостювали хлопці, всі речові докази. Затримані розкаюються, кажуть, що всьому виною алкоголь. Дана подія була занесена до журналу єдиного реєстру досудових розслідувань Городищенського райвідділу міліції, відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 187 Кримінального кодексу України (Розбій). За вчинене кримінальне правопорушення хлопцям загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.
12.12.2013 15:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter