Іван Фізер розповів чиновникам, як черкаським художникам досі не вистачало тулубового мистецького курултаю

Іван Фізер розповів чиновникам, як черкаським художникам досі не вистачало тулубового мистецького курултаю Черкаський художник Іван Фізер схвально поставився до ідеї місцевого губернатора Тулуба про створення в області Вищої ради митців. «Створення Вищої ради митців – це не цензура, а світова практика» - наводить його слова прес-служба Черкаської ОДА.
Під час виступу на колегії Черкаської ОДА заслужений художник України, виконавчий секретар Національної спілки художників України, а відтепер - і співголова Вищої ради митців Черкащини висловив свою думку щодо доцільності створення такої ради на Черкащині та її ролі в підготовці й реалізації тих чи інших культурно-мистецьких проектів.
«Зайве говорити про те, яку роль в житті кожного з нас відіграє постать нашого видатного земляка Тараса Григоровича Шевченка. Кожну націю оцінюють насамперед по тому, як вона вміє шанувати своїх духовних лідерів. Тому належна підготовка до відзначення у наступному році 200-річного ювілею Кобзаря - наша спільна справа: як громадськості, так і художників, архітекторів, літераторів, музикантів... Облаштування кожної історичної пам’ятки, організація та реалізація тих чи інших проектів мають пройти відповідну оцінку фахівців. Тому створення Вищої мистецької ради – це не цензура, як хтось може подумати, а практика, яка існує у всьому світі», - звернувся до присутніх Іван Васильович.
30.10.2013 09:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter