Тулуб заявив євреям, що його непокоїть підготовка "суду Лінча" над молодими черкаськими антисемітами, яких не може знайти міліція

Тулуб заявив євреям, що його непокоїть підготовка "суду Лінча" над молодими черкаськими антисемітами, яких не може знайти міліціяЯк інформують у Черкаській ОДА, до Сергія Тулуба звернулись представники Черкаської міської громадської організації «Об’єднана єврейська громада» з проханням якнайшвидшого розслідування інцидентів на Театральній площі 6 квітня. «Ми б дуже не хотіли, щоб «єврейське питання» стало розмінною картою в політичній боротьбі на Україні», - зазначається в листі.
Голова ОДА розділяє позицію та стурбованість єврейської громади з приводу останніх подій. «Неприпустимим є замовчування фактів антисемітизму. Ми доклали багато зусиль для врегулювання ситуації навколо паломництва брацлавських хасидів, аби відносини між представниками різних держав базувались на принципах толерантності та взаємоповаги. Тому особливо небезпечним є штучне нагнітання напруги з боку окремих політичних сил навколо міжнаціональних стосунків та пропагування розбрату. Особливу стурбованість викликають заклики до так званого самостійного розслідування інцидентів пов’язаних з проявами національної нетерпимості. Спроби підмінити правоохоронні органи «судом Лінча» можуть привезти до спалаху насильства в місті. Я вже давав доручення правоохоронним органам з провести розслідування подій 6 квітня і мене обурює, що досі не знайдено винуватців хуліганства. Влада і правоохоронні органи мають дати рішучу відсіч всім, хто хоче порушити громадський спокій черкащан та використовує міжнаціональні відносини у власних інтересах», - зазначив Сергій Борисович.
22.04.2013 10:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter