Сергійчук запропонував черкащанам звертататся з приводу незаконного захоплення майна безпосередньо до нього

Сергійчук запропонував черкащанам звертататся з приводу незаконного захоплення майна безпосередньо до нього Як інформують у Черкаській ОДА, Сергій Сергійчук у своєму Telegram-каналі висловив позицію щодо рейдерських захоплень на Черкащині. Про це йшлося і на засіданні антирейдерського штабу при Черкаській ОДА.

“Особисто виїздив в ті села, де нещодавно відбулось рейдерське захоплення врожаю фермерського господарства. Вивчав ситуацію на місці. Склалося враження, що подібні процеси добре налагоджені.

По-перше, працівники Держгеокадастру добре знають, кому належить земля і ким вона обробляється. Але чомусь не повідомляють про порушення у правоохоронні органи. Питання – чому?

Наступне питання – чи можливо, щоб подібне відбувалося без відома сільських голів і місцевих правоохоронців? Мені важко повірити в те, що хтось невідомий міг приїхати і таємно вкрасти річ, розміром в десятки гектарів.

Далі весь цей захоплений врожай вивозиться в інші регіони і там продається.

У результаті – справжній власник, який обробляв і засівав свою землю, вкладав в неї сили і кошти, залишається ні з чим.

Від моменту, коли ми запобігли цьому рейдерському захопленню, пройшло вже кілька днів, проте жодної реакції з боку правоохоронців я не бачу. Особи, які брали участь у нападі на фермера – не покарані. Вони досі гуляють на свободі і продовжують чинити свої протиправні дії. Персонажі добре відомі, але не затримані. Чому?

Ці питання обговорили на засіданні нещодавно запущеного антирейдерського штабу при Черкаській ОДА.

Питання адресував в першу чергу до правоохоронних органів, а конкретно – до поліції! Всі ці моменти потребують пояснень і відповідного реагування керівників цих відомств.

Окремо акцентував на необхідності Держгеокадастру терміново завершити формування баз даних земель Черкаської області!

Відзначив незадовільну роботу працівників управління культури ОДА, які спільно з Держгеокадастром досі не спромоглись створити єдину базу даних земельних ділянок області. Включно з землями, що належать до історично-культурної спадщини.

Все це призводить до плутанини і тяганини у питаннях землевпорядкування, та не дає можливості вчасно реагувати на порушення правоохоронним органам. На доповідь по цьому питанню даю 10 днів!

Із усіх фактів незаконного захоплення майна прошу громадян звертатись особисто до мене. Двері мого кабінету завжди відчинені.

Номер «гарячої лінії» працює цілодобово. Звертайтеся!

У Черкаській області рейдерства не буде!”, – відзначив Сергійчук.
25.09.2020 14:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter