У Нацполіції прозвітували про те, як пройшли вибори Президента на Черкащині

У Нацполіції прозвітували про те, як пройшли вибори Президента на Черкащині Як інформують у ГУНП у Черкаській області, 3 квітня в Главку поліції області відбулась прес-конференція під час якої начальник ГУНП в Черкаській області генерал поліції третього рангу Валерій Лютий, його заступник підполковник поліції Євген Рогачов та начальник управління превентивної діяльності ГУНП області підполковник поліції Сергій Коваленко розповіли журналістам про результати роботи поліції під час проведення виборів Президента України, а також про кількість зареєстрованих поліцією повідомлень щодо можливих порушень виборчого законодавства.

На початку прес-конференції генерал поліції третього рангу Валерій Лютий подякував за ефективну роботу особовому складу поліції області та належне виконання своїх функціональних обов’язків. До забезпечення публічної безпеки і порядку під час виборів були задіяні понад 2 тисячі правоохоронців та 120 військовослужбовців Нацгвардії, які працювали у посиленому режимі та на належному рівні забезпечили публічний порядок та безпеку громадян, як на виборчих дільницях так і по області в цілому.

Усього з початку передвиборчої кампанії було зареєстровано 160 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства, з яких відкрито 20 кримінальних проваджень, 4 з них закрито та по 16 проводиться перевірка. Окрім цього складено 17 адміністративних протоколів, 16 з яких направлено до суду.

Безпосередньо у день виборів 31 березня до поліції надійшло 58 повідомлень про виявлені порушення, з яких відкрито 4 кримінальних провадження - одне за частиною 4 статті 358 (Підробка документів) та три за частиною 1 статті 158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз) Кримінального кодексу України.
03.04.2019 20:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter