Президент Порошенко включив до "топ-7" українських кінострічок, знятих 2018 року, воєнну драму про тральщик "Черкаси"

За інформацією Департаменту культури та взаємозв'язків з громадськістю Черкаської ОДА, Президент України Петро Порошенко порекомендував “Топ-7″ українських кінострічок 2018 року, які варто подивитися у першу чергу.
Президент Порошенко включив до "топ-7" українських кінострічок, знятих 2018 року, воєнну драму про тральщик "Черкаси"

“Цього року в мене не було багато часу на перегляд кіно, але кілька картин українських та іноземних режисерів все ж вдалося подивитись, і я із задоволенням рекомендую їх вам.

Хочу відзначити документальний фільм данського режисера “Віддалений гавкіт собак”, який увійшов в shortlist “Оскару”, – картину про наш Донбас, про війну якою вона є. Про дитяче життя, на межі між затишком рідного дому та артилерійськими обстрілами. “Віддалений гавкіт собак” – важливе кіно про Україну, яке вразило весь світ.

Українські режисери цього року теж можуть похизуватися якісними та патріотичними стрічками. Ми продовжимо відроджувати наше кіно і я впевнений, на український кінематограф чекає яскраве майбутнє!” – написав Президент на своїй сторінці у Facebook.

Окрім вищезгаданого “Вiддаленого гавкоту собак” Президент рекомендував до першочергового перегляду фільми “Позивний Бандерас”, “Дике поле”, “Пригоди S. Миколая”, “Крути 1918″, “Донбас” та “Черкаси” – про історію спротиву героїчного тральщика “Черкаси” на Донузлаві у Криму 2014 року…
14.01.2019 11:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter