Міськрада Черкас опротестувала ухвалу Черкаського окружного адмінсуду про призупинення дії окремих рішень "канівської сесії" міськради Черкас

Міськрада Черкас опротестувала ухвалу Черкаського окружного адмінсуду про призупинення дії окремих рішень "канівської сесії" міськради Черкас Як інформують у міськраді Черкас, міська влада підготувала та подала до Київського апеляційного суду апеляцію на нещодавню ухвалу Черкаського окружного адміністративного суду про зупинку рішення щодо внесення змін до міського бюджету від 22 серпня цього року.

Про це заявив сьогодні перед початком сесійного засідання (яке так і не відбулось у зв’язку з відсутністю кворуму) міський голова Анатолій Бондаренко.

Водночас додав, що суддя, який виніс відповідну ухвалу за позовом депутата Олександра Радуцького, всупереч вимогам чинного законодавства, має змогу її скасувати до моменту розгляду справи по суті.

Оскільки у Законі прописано обмежене право щодо зупинки дії рішення про міський бюджет. Такі випадки передбаченні статтею 122 Бюджетного Кодексу. Тоді як у частині трансфертів призупинити дію рішення з одночасним поданням до суду може лише голова облдержадміністрації.

– З огляду на це, вважаю, доцільним звернутись до кваліфікаційної комісії суддів, аби вони дали оцінку таким діям свого колеги з Черкаського окружного адміністративного суду та розглянули питання про притягнення його до дисциплінарної відповідальності. Адже такі судді – ганьба для системи українського правосуддя! Тоді як заручником цих протиправних дій сьогодні стає громада міста.

Оскільки допоки триватиме судова тяганина в місті зупинено фінансування низки важливих напрямків. Зокрема: соціальні виплати по пільгам та субсидіями, дитячим коштам, на межі зриву – закупівля ліків для важких хворих, придбання сучасного медичного обладнання, поточний та капітальний ремонти вулиць, зимове утримання доріг, оновлення тролейбусного парку, виплата заробітних плат працівникам комунальних підприємств, погашення кредиту ЄБРР КП «ЧТКЕ», а ще – підготовка шкіл та садочків до опалювального сезону і багато іншого.

Відзначу, що згідно з вказаним рішенням про міський бюджет, вже відбулось фінансування, яке відмінити неможливо. Оскільки сім’ї загиблих учасників АТО, категорійні верстви населення, серед яких – матері, інваліди, малозабезпечені, сироти – вже отримали гарантовані Законом виплати. Аналогічна ситуація - зі школами, яким профінансовано придбання обладнання, меблів тощо у рамках державної програми «Нова українська школа». Це – претендент для всієї України щодо зупинки ухвалою суду рішення по бюджету, яку фактично виконати неможливо.
27.09.2018 15:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter