Згіблов: Щоб утримувати більшість, Бондаренко банально торгує посадами в міській раді

Згіблов: Щоб утримувати більшість, Бондаренко банально торгує посадами в міській раді Щоб хоч якось утримати свою кволу більшість на плаву, мер Черкас Анатолій Бондаренко вдається до банального підкупу. Він роздає посади своїм васалам-депутатам. Нічим іншим, як корупцією назвати це не можу. Вже п’ятий депутат працевлаштовується в мерії, – пише у «Фейсбуці» депутат Черкаської міськради від ПВД Олександр Згіблов.

«Чиновниками останнім часом стають депутати, прихильні до Бондаренка. Ніяких конкурсів, ніяких тобі професійних якостей. Ти чиновник, бо ти депутат. Чому корупція? Бо це прямий підкуп. Зарплата чиновника мерія середньої ланки нині близько 10 тис. грн. Рівень начальників відділів, управлінь та департаментів – понад 15 тис. грн. Чим не підкуп? Голосуєш, як я скажу, отримаєш посаду, зарплату в 15 тис і, можливо, ще й премію! І це все з міського бюджету, з податків 300 тисячного міста! Чиновник, який є депутатом, — це зло. Яке треба викорінювати! Заборонити мерам купувати таким чином собі голоси», – пише депутат.

Він зазначає, що за останні два місяці в мерії працевлаштовані депутати:

«Віталій Косяк. Не проголосував за заборону будівництва на пляжах Черкас – за кілька днів отримав посад начальника муніципальної інспекції

Михайло Бінусов. В цій ситуації про покійного або добре, або нічого. Нічого.

Олексій Мельник. Звільнився з Дирекції парків, став директором КП «ЧЕЛУАШ». Одразу заявив, що підприємству не потрібна катки і техніка для ремонту і прибирання доріг. Перекинув вивільнені кошти на свій округ. Чим не корупція?

Павло Карась. Став радником на громадських засадах. Три роки тому радив Тулубу, потім комуністу Білоусову, тепер радить Бондаренко. Просто сюр!

Максим Скорик. Написав заяву теж на посаду помічника міського голови. Куди піде працювати робітник фірташівського «Азоту» — не зрозуміло. Але зарплату отримуватиме справно!

Максим Шадловський. 5 жовтня на сесії Максим підтримав всі пропозиції і головування міського голови. Того ж дня датована і його заява. Йде на посаду радника. Поки що…. Для тих, хто забув Максим Шадловський виключений з фракції Партії вільних демократів. За те, що «загубився» під час важливої сесії, коли відміняли скандальні дозволи на будівництво на береговій зоні.

Хто наступний на посаду чиновника? Олександр Дишлюк? Може Тетяна Чорнобіль чи Альона Цегвінцева?» – зазначає депутат.
10.10.2017 14:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter