Азер Мірзоєв: З 1 жовтня земельні ділянки будуть малодоступні для учасників АТО

Екс-очільника ГУ Держгеокадастру у Черкаській області, якому було повідомлено про підозру, за ухвалою суду, на 2 місяці позбавили можливості з’являтись в установах Держгеокадастру. Про це інформують у Черкаському прес-клубі.

- Із 1 жовтня цього року, відповідно до Постанови КМУ, земельні ділянки стануть малодоступними для учасників АТО - навіть для тих, що вже розробили проекти із землеустрою. І саме до 1 жовтня мені заборонено відвідувати усі установи Держгеокадастру. Співпадіння?! Не думаю, – коментує рішення суду щодо обрання запобіжного заходу Азер Мірзоєв. - До цього часу мене й усунули.

За ухвалою Придніпровського районного суду, Азеру Мірзоєву заборонено відвідувати приміщення Держгеокадастру України, Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області та його структурних підрозділів. Також, йому заборонено залишати місто Черкаси.

- Постанова КМУ №413 «Деякі питання удосконалення управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними», починаючи із 1 жовтня, анулює дозвільні документи на оформлення земель, - зазначає Азер Мірзоєв. - Більше того – шанс отримати землю з’являється лише при умові, що чиновники Держгеокадастру проведуть у конкретній місцевості аукціон із продажу землі – тоді учасники АТО зможуть претендувати на 25% (і тільки!) від площі, яку продано.

Причому, проводити аукціони чи ні – буде залежати саме від бажання та настрою цих же чиновників. А їх настрій та бажання уже сьогодні відомі АТОвцям, що чекають землю роками. Уже сьогодні встановлені численні факти безпідставного виключення або включення (якщо немає бажання надавати землю на законних підставах) ділянок в аукціони.

АТОвці, що не встигнуть отримати землю до 1 жовтня, будуть змушені починати весь шлях спочатку. І сьогодні їх таких у області сотні. Я планував оскаржити у суді цю постанову, що суперечить Конституції України, Земельному кодексу України та ЗУ «Про особисте селянське господарство» - і дає необмежену владу розпоряджатися землею і заробляти на цьому чиновникам. Але тепер я позбавлений такої можливості, оскільки не маю права покидати Черкаси і бути присутнім на судових засіданнях у Києві. Я неодноразово висловлював наміри оскаржити цю незаконну постанову – і отримав результат у вигляді судових обмежень.
Я із самого початку озвучував, що кампанія проти мене має замовний характер і переслідування пов’язане із моєю активною громадянською позицією у боротьбі з корупцією в органах Держгеокадастру, а також – із моїм бажанням приймати участь у місцевих виборах.

А виконавцями даного замовлення є непорядні працівники поліції. Мене планували затримати так, щоб протримати у СІЗО деякий час. Повістку на допит (із порушенням термінів, без вказівки, навіщо і у якості кого мене викликають) намагалися вручити перед вихідними...

04.08.2017 10:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter