Директор Черкаського драмтеатру Осипов "категорично не погоджується" з тим, що вся відповідальність за пожежу - на ньому

Директор Черкаського драмтеатру Осипов "категорично не погоджується" з тим, що вся відповідальність за пожежу - на ньому Директор Черкаського обласного музично-драматичного театру Володимир Осипов категорично не погоджується з тим, що уся відповідальність за пожежу в приміщенні театру лежить на ньому. Так він прокоментував кореспонденту УНН-Центр вручення йому правохоронцями оголошення про підозру у вчиненні службової недбалості.

“Несподівано для мене. Треба розбиратися, причому детально, по кожному пункту. Я лише раз зустрічався зі слідчим, коли мені безпосередньо вручали оголошення про підозру, а будуть же допити, слідство. Треба серйозно готуватися до розмови зі слідчим”, - сказав Володимир Осипов.

Ситуацію з тим, що йому інкримінують службову недбалість, він називає “дуже дивною”.

“Про незадовільний матеріально-технічний стан приміщення, про недоліки у системі пожежної безпеки повідомлялось мною і моїми підлеглими неодноразово — і управлінню культури області, і керівництву ОДА. Щороку ми надавали свої пропозиції, що необхідно зробити, але наші пропозиції ігнорувалися. Виняток становить лише ремонт глядацької зали у 2006 році. Причому зауважу, що ми просили про те, щоб відремонтували дах та комунікації, але нам відповіли, що ремонту внутрішніх мереж “ніхто не побачить”, а от глядацька зала у всіх на очах. Тож відремонтували її та ще гримерки. Як на мій погляд, це було нераціональним використанням коштів, проте й на тому спасибі. У 2013 році з нашим наполяганням було проведено тотальне обстеження приміщення театру фахівцями з “Черкасицивільпроект”. Свої висновки, в яких були, зокрема, й зауваження щодо стану пожежної сигналізації та мереж пожежних водогонів вони передали в ОДА. Пожежні водогони, згідно з тими висновками, були пошкоджені на 80 % і потребували негайної заміни. Через рік ремонт почався, але через деякий час зупинився, а ще через рік сталася пожежа”, - так виклав своє бачення ситуації директор театру, який вважає, що відповідальність тут колективна, а не лише його службова недбалість.

Він нагадав, що версію підпалу ніхто не відкидав, а “проти підпалу ми були безсилі”.

Актори театру, до речі, зауважили ще одну “дивну” деталь: оголошення про підозру було вручено Володимиру Осипову через кілька днів після того, як він подав документи на участь у конкурсі на заміщення посади директора театру, оскільки термін його контракту спливає.
11.11.2016 12:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter