Керівництво Сміли звинувачує ПАТ "Черкасигаз" в зриві початку опалювального сезону в частині міста

Керівництво Сміли звинувачує ПАТ "Черкасигаз" в зриві початку опалювального сезону в частині міста. Про це йдеться в повідомленні Черкаської міськради.

Перший заступник міського голови Олексій Гончаренко на прес-конференції заявив, що 17 жовтня, як і було вирішено на засіданні виконавчого комітету, опалювальний сезон у місті Смілі розпочато, але, нажаль, є домівки в які тепло так і не надійшло. На сьогодні, через штучні маніпуляції ПАТ «Черкасигаз», залишається не обігрітим район Шевченка, відповідно і лікарня, декілька шкіл та садочків, які знаходяться у цьому районі. Він підкреслив, що зараз основне завдання - вжити всі можливі заходи і вирішити дану проблему.

- Дуже засмучує, що цієї проблеми не повинно було бути, вона створена штучно ПАТ «Черкасигаз», адже наше теплопідприємство «Смілаенергопромтранс», яке обслуговує зазначений район, повністю було готове до опалювального періоду - отримало акти звірки, у них не було заборгованості перед «Черкасигаз», навіть здійснено предоплату, - зазначає Олексій Гончаренко. - Чому «Черкасигаз» відмовив Смілі надати опалення 14 жовтня, коли всі наші теплопідприємства були готові? Чому виставляють «Смілаенергопромтрансу» заборгованість 2009 року, яка була погашена підприємством, і той же «Черкасигаз», ще у 2011 році, повідомив про виконання в повному обсязі грошових зобов`язаннь з погашення зазначеної заборгованості? Чому дозволяють собі маніпулювати людьми і здійснювати цинічний шантаж? Ці питання залишаються відкритими. Але ми на них знайдемо відповідь і подібних безчинств у Смілі не буде.

Своє обурення з даної ситуації висловив і генеральний директор ТОВ «Смілаенергопромтранс» Володимир Пилипів. Він вибачився перед смілянами, які зараз без тепла і розуміє, що будь-які пояснення не нагріють, але такого зухвальства з боку «Черкасигаз» ніхто не очікував, працівники «Смілаенергопромтранс» повністю були впевнені, що зможуть запустити тепло навіть раніше строку. Керівник детально доповів про готовність підприємства, показав документи про те що ТОВ «Смілаенергопромтранс» не має заборгованості перед ПАТ «Черкасигаз», копії платіжного доручення, рахунку, акта звірки, листа ПАТ «Черкасигаз» №8204/02 від 08.11.2011 р., про те що в повному обсязі виконані грошові зобов`язання по погашенню заборгованості 2009 року.

- Все треба вирішувати в правовому полі, - зазначив Олексій Петрович, - і не забувати, що Закон створений, щоб захищати людей і їх права, а не власні інтереси і можливість збивати в такий спосіб гроші.
21.10.2016 14:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter