Черкаська поліція - Автомайдану-Черкаси: Незрозуміло, якими цифрами оперують громадські активісти

Як інформують у ГУ Нацполіції в Черкаській області, поширена в Інтернет-мережі інформація ГО «Автомайдан-Черкаси» про підроблення працівниками поліції матеріалів кримінального провадження за фактом виявлення наркотичних речовин надумана та безпідставна. Особливо дивує той факт, що представники громадського об’єднання керуються надуманими фактами та аргументують неіснуючу інформацію з невідомого щодобового зведення.

Черкаська поліція - Автомайдану-Черкаси: Незрозуміло, якими цифрами оперують громадські активісти



Так, дійсно, 20 вересня до чергової частини поліції міста Черкаси надійшло повідомлення від патрульних поліцейських, що в автомобілі черкащанина виявлено пакети з амфітаміном. Слідчо-оперативною групою Черкаського відділу поліції на місці події було зафіксовано та вилучено 89 пакетів з вмістом білої речовини. За даним фактом слідчим відділом Черкаського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України. 23 вересня слідчим призначена судово-хімічна експертиза та експертам надано для проведення дослідження 89 пакетів з вмістом речовини білого кольору, про що свідчать відповідні матеріали кримінального провадження. Результати експертизи слідчому ще не надійшли.

Важливо вказати, що службова телеграма по вищевказаному факту взагалі не готувалась і відповідно не могла бути розміщена в щодобовому зведені. Справа в тому, що інформація про правопорушення за вказаною статтею передається лише після наявності результатів експертизи, які підтверджують, що виявлена речовина дійсно є наркотичною. Тому, не зрозуміло, про яке щодобове зведення розповідають представники громадського об’єднання і якими цифрами оперують.

Відносно предметів та речовин, які нещодавно було виявлено на одному з дніпровських островів. Дійсно за даним фактом слідчим відділом Золотоніського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України. Всі дані предмети вилучені та призначено відповідні експертизи. На даний час у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі дії.
27.09.2016 18:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter