Не буде у Черкас білоруських тролейбусів...Одарич і з Жуковською публічно посварився

Міський голова не бере участь у цьогорічній виборчій кампанії і не займається агітацією за жодну політичну силу. Як інформують у міській раді Черкас, про це особисто заявив вчора на прес-конференції мер Черкас Сергій Одарич.

Мер Черкас заявив, що намагається припинити спекуляції кандидатів, які беруть участь у передвиборчих перегонах, пов’язані з його ім’ям. Зокрема, останнім часом у ЗМІ з боку оточення почесного президента ПАТ «Азот» Валентини Жуковської поширюють чутки щодо можливої закупівлі міською радою тролейбусів, які вже два роки простоюють на території цього підприємства.

— Жодних переговорів щодо передачі чи придбання тролейбусів ПАТ «Азот» на баланс міста не відбувалося ні з боку Валентини Жуковської, ні від голови правління ПАТ «Азот» Віталія Склярова. — коментує Сергій Олегович.

Також команда Жуковської поширює інформацію щодо буцімто виділення 30 мільйонів гривень у бюджеті 2015 року на придбання нових тролейбусів, однак Сергій Одарич спростовує ці заяви:

— Зараз узагалі говорити про бюджет 2015 року некоректно, адже його проект ще навіть не почали готувати. Ймовірно, певні кошти, згідно із Програмою підтримки електротранспорту, держава виділить на придбання тролейбусів, але обов’язковими умовами є придбання нових тролейбусів у вітчизняного виробника. Тролейбуси, які зараз стоять на ПАТ «Азот», не відповідають вимогам ні щодо країни-виробника (вони білоруські), ні щодо дати виготовлення (2012 рік випуску).

На думку мера Черкас, маніпуляції навколо «тролейбусного питан-ня» є політичним піаром. Довести серйозність намірів щодо турботи керівництва ПАТ «Азот» про жителів Черкас можна не голослівними заявами, а конкретними вчинками. Приміром, безкоштовно передати у власність громади міста тролейбусів. Передача матеріальних цінностей місту можлива на підставі рішення міської ради, але Валентина Жуковська навіть не подавала клопотань стосовно прийняття тролейбусів до комунальної власності.

На підтвердження своїх слів Сергій Одарич продемонстрував присутнім журналістам лист Валентини Жуковської, у якому вона звертається до міської влади з проханням з 22 по 29 жовтня надати технічну діагностику тролейбусів, які зараз перебувають на території ПАТ «Азот».

— Керівництву ПАТ «Азот» зайнятись нічим? Невже на підприємстві немає більш нагальних питань, чи Валентина Жуковська має зайвий час та гроші під час виборів, щоб перевести тролейбуси на діагностику до «Черкасиелектротрансу» і повернути назад. Адже сьогодні ні про що інше мова не йде. Вважаю некоректним використовувати міську владу у передвиборчій кампанії, — наголосив Сергій Одарич.
23.10.2014 13:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter