Одарич про звинувачення у фальсифікаціях на місцевих виборах: "Не вінаватая я!"

На Фейсбуці без 5-ти хвилин мер Черкас Сергій Одарич намагається довести, що фальсифікація місцевих виборів у Черкасах на його користь та на користь пвд – вигадки.

Міф про фальсифікації команди Одарича № 1.

"У Черкасах проголосувало за міського голову більше, ніж за Президента. На кожній дільниці вкинули по 200 бюлетенів за Одарича."

По-перше, в такому випадку у виборах міського голови мали би взяти участь на 22 600 виборців більше, ніж у виборах Президента, виборах за партійними списками і виборах в мажоритарних округах.

Поглянемо на офіційні дані про кількість виборців, які взяли участь у голосуванні, тобто - кількість бюлетенів, знайдених у скриньках після голосування:

- вибори Президента України – 143 768 бюлетенів;

- вибори міського голови Черкас – 142 457 бюлетенів;

- за партійними списками – 142 441 бюлетень;

- у мажоритарних округах – 125 115 бюлетенів.

Тобто, насправді у виборах міського голови взяли участь на півтори тисячі МЕНШЕ виборців, аніж у виборах Президента. Причина - закриті дільниці (СІЗО та в'язниця). Вони не голосують на місцевих виборах, але беруть участь в голосуванні за Президента. Так само і обласна лікарня - голосують на місцевих виборах лише пацієнти з міста Черкаси.

У виборах депутатів в мажоритарних округах беруть лише пацієнти лікарень, що живуть на цьому окрузі. Наприклад, 3 міська лікарня (14 округ), відповідно із 500 осіб, які того дня там перебували, виявилося лише 8 людей, які із округу №14. А в інфекційній лікарні не виявилося взагалі жодного. Тому у виборах депутатів за округами значно менша кількість виборців брала участь у голосуванні.

По-друге, навіть, якщо припустити, що "200 бюлетенів" - це правда, то на 113 дільницях отримаємо 22 600 "фальшивих" голосів. А кандидат від Батьківщини програв ще більше - 23 328 голосів.
30.05.2014 15:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter