Даценко: Україна має повернути собі ядерний статус і вступити в НАТО

“Після агресивних дій Росії у Криму і практично відкрите оголошення війни Україні, Російська Федерація порушила всі міжнародні норми і окремі домовленості у рамках підписання угоди “Про нерозповсюдження ядерної зброї”. Адже саме Росія була однією із трьох країн-гарантів державного суверенітету і непорушності кордонів України після нашої відмови від ядерного потенціалу. Оскільки Росія стала агресором, а інші країни-гаранти США і Великобританія не діють рішуче, Україна має повне право відмовитись від без’ядерного статусу і відновити свою ядерну міць. Це буде правильно, бо “гаранти” як виявилось нам нічого по факту не гарантували”, – сьогодні на народному вічі в Черкасах заявив народний депутат від “Батьківщини” Леонід Даценко і додав, що це питання необхідно було б у першу чергу завтра розглянути на засіданні парламенту.

Другим питанням, яке невідкладно мали б розглянути народні обранці, це рішення про відмову від позаблокового статусу і термінова подача заявки про входження України в НАТО, – вважає нардеп.

“Третє, за що мав би проголосувати парламент, – це розірвання угоди із Росією щодо базування на території України російського Чорноморського флоту, оскільки російські війська грубо порушили умови перебування на території України”, – наголосив Даценко.

На думку народного обранця, такі дії могли б охолодити запал Росії, зупинити її агресію та підштовхнути світ до більш рішучих дій по збереженню миру в Європі.

“Ми повинні продемонструвати і Росії, і світові, що будемо боротись за свою незалежність і територіальну цілісність, якщо треба, то і зі зброєю в руках. Ми розуміємо, що зупинити путінський імперський режим Росії – це історична місія України. Я переконаний, що і в самій багатонаціональній Російській Федерації у нас знайдуться союзники”, – наголосив Даценко.

Він підкреслив, що в своєму маніакальному бажанні відновити Російську імперію в її старих кордонах, Путін готовий оголосити війну всьому світу. Перший крок – рішення сенаторів РФ відкликати посла Росії в США.

“Такі дії дипломатичною мовою означають підготовку до оголошення війни. А “холодна” війна із усім світом для Росії означає міжнародну ізоляцію, різке падіння рівня життя громадян і стрімкий розвиток внутріросійського сепаратизму аж до міжнаціональних конфліктів, що може призвести до повного розвалу РФ. Не думаю, що більшість простих росіян підтримують такий сценарій”, – підсумував нардеп.
02.03.2014 11:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter