Тулубу з Черкас на Майдані все видно: "Екстремістські сили прагнуть втягнути людей у жорстокі громадянські протистояння"

Тулубу з Черкас на Майдані все видно: "Екстремістські сили прагнуть втягнути людей у жорстокі громадянські протистояння" Голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб зробив офіційну заяву з приводу подій 18 лютого в Києві. Текст розміщено на офіційному сайті Черкаської ОДА.

Останні події в Києві ще раз підтвердили, що на Майдані діють екстремістські сили котрі свідомо загострюють суспільно-політичну ситуацію та прагнуть втягнути мирних людей у жорстокі громадянські протистояння.
У той час, коли компроміс між владою та опозицією був знайдений, шляхи зняття політичної напруги були узгоджені, і подальша дискусія щодо шляхів розвитку країни мала переміститися в площину парламенту, представники руху «Правий сектор», ВО «Свободи» та інших радикально налаштованих організацій розпочали насильницькі дії із застосуванням зброї та засобів ураження в місті Києві.
«Правий сектор» закликає людей виходити на Майдан з вогнепальною зброєю – в яких країнах це називається «мирним протестом»? Дії, що супроводжуються насильством, підпалами будівель, нищенням майна, що належить громадянам, не мають нічого спільного з поняттям «мирний протест», а містять усі ознаки насилля, жертвами якого можуть стати мирні люди. Кому це потрібно?
Збройне протистояння вкотре показало, що опозиція не має впливу та не контролює тих людей, що перебувають на вулицях і площах Києва. Це не демократія і не мирний протест, і не «народне віче», це агресія що не бачить перешкод і не відповідає за свої дії, це ніщо інше, як спроба насильницького захоплення влади в Україні.
Шановні черкащани. Я звертаюся до всіх вас – будьте обережні, не піддавайтеся на провокації, бережіть від небезпеки своїх дітей, яких екстремісти втягують у масові заворушення. Я так само як ви, з глибоким хвилюванням сприймаю ці події. Переконаний – це абсолютно не той шлях, який приведе нас до Європи.
Я звертаюся до Президента України з проханням жорстко відреагувати згідно з чинним законодавством на дії екстремістів, які розхитують громадянський спокій в нашій країні ставлять під загрозу життя наших громадян.
19.02.2014 11:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter