Заява депутатської групи "Черкащани": "Незважаючи на...Місто повинно жити своїм звичним життям"

Депутатська група «Черкащани» у Черкаській міській раді висловлює занепокоєння ескалацією протистояння в суспільстві і підвищенням гранично допустимого рівня політичного безладу в державі. Про це йдеться в офіційному зверненні, підписаному від імені депутатської групи «Черкащани» керівником депутатської групи Артуром Савіним.

У зверненні, зокрема, йдеться:

"Україна зупинилась на межі, за якою – громадянський збройний конфлікт між владою та народом.
Відтак, група депутатів «Черкащани» заявляє:
- Силове протистояння з обох боків неприпустиме. Найвищою цінністю для нас є життя та здоров’я Черкащан! Конституційні права кожного громадянина України на збереження та захист життя і особистого здоров’я є непохитними. Факти викрадення людей та подальше їх катування є варварством і злочином проти власного народу.
- Зробимо усе можливе задля того, щоби у м. Черкаси усім було забезпечено безпеку життя та здоров’я.
- Підтримуємо відстоювання громадянами України своїх законних прав – жити в демократичній державі – на основі лише мирного волевиявлення і засуджуємо усі прояви насилля.
- Вважаємо, що у цей трагічний та відповідальний час для усієї України необхідно забезпечити реальне місцеве самоврядування. Ми забезпечимо повноцінну роботу міської ради та її виконавчих органів, медичних закладів, шкіл, комунальних підприємств міста. Незважаючи на складну політичну ситуацію місто повинно і буде жити своїм звичним життям.
- Ми закликаємо усіх Черкащан, незалежно від політичних поглядів і переконань, не піддаватися на провокації, а депутатів Черкаської міської ради, представників політичних партій та рухів негайно взяти на себе спільну відповідальність за подальше життя міста та сісти за сісти за стіл переговорів для розробки плану виходу з критичної ситуації. Наше бачення випливає з того, що у політичної кризи може бути одне рішення – мирне. Будь-який силовий варіант є неприпустимим, бо за такого сценарію в Черкасах не буде переможців, а будуть тільки жертви і переможені".
27.01.2014 12:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter