Іляшенко: Із 58 затриманих біля Черкаської ОДА вже звільнено 16-18 осіб

Як інформує на «Фейсбуці» лідер черкаського «Удару» Віталій Іляшенко, вчора опівночі, повернувшись із Києва, він разом з керівником черкаської «Батьківщини» поїхав у райвідділ міліції.

«Відразу поїхали у Соснівський райвідділ міліції, зустрілись із начальником та поставили вимогу звільнити затриманих мітингувальників, - повідомляє ударівець. - Начальник до нас частково прислухався і із 58-ми затриманих за всю ніч було звільнено близько 16-18 осіб. Серед них і оператор сайту «0472» Олег Огілько. Його вдалось звільнити шляхом блокування виїзду із райвідділу начальника.

Є вірогідність, що вранці буде суд і всіх затриманих або максимальну їх більшість відпустять.

Наразі відомо що близько 8-10 осіб опинились таки у числі підозрювальних і їх відвезли в ізолятор.

Вночі біля райвідділу міліції було багато батьків, родичів та друзів затриманих, тому нам вдалось скласти список із 20-осіб Згодом його оприлюдню за потребою!

Побували також на трьох розгромлених поверхах Черкаської ОДА. Так повний розгром майна – це просто жах. Так робити не можна. Про ситуацію поговорили із заступником Начальника УМВС в Черкаській області.

Шкода що у нас не було можливості бути на місці під час мітингу і як бачимо деякі гарячі голови цим скористались та ввели мирних мітингувальників в оману.

На майбутнє прошу всіх проводити наші мітинги лише в один узгоджений час, а не о 10 ранку сьогодні, потім о 12-00 та ще і ввечері, але бачу що дехто вже сам собі напланував, від того і результат.

Що цікаво, група радикально-налаштованих на штурм ОДА людей була добре підготовлена (мала при собі і молотки, піротехніку і інше …), вчасно проникла в будівлю, вчасно вийшла – за 30 хвилин до початку штурму правоохоронцями. Мабуть їх хтось попередив. А прості люди, які піддались під ефект гніву та натовпу просто постраждали через те, що знаходились поруч або знаходились в середині будівлі та намагались радикалів заспокоїти.

Також вдалось побувати і під будівлею УМВС, пробували потрапити на прийом до Ліпандіна, але той за 10 хвилин до розмови із своїм заступником, раптом перед нашим візитом кудись зник, пообіцяв з нами поговорити лише вранці.

З нами вийшла на розмову його речниця чи просто чергова, яка обіцяла посприяти у вирішенні проблеми. Вона тримала зв'язок із начальником Соснівського райвідділу. Частково, як бачите, людей звільнено.
24.01.2014 09:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter