Черкаська ОДА: ПАТ «Укрлендфармінг» хоче інвестувати в Черкаську область 150 млн. дол.

Черкаська ОДА: ПАТ «Укрлендфармінг» хоче інвестувати в Черкаську область 150 млн. дол.Як інформують у Черкаській ОДА, 9 липня заступник голови облдержадміністрації Анатолій Івашкевич зустрівся з операційним директором ПАТ «Укрлендфармінг» Галиною Василик, радником Голови Наглядової ради Анатолієм Матвієнком, регіональним керівником підрозділів компанії в Черкаській області Сергієм Погорілим. Сторони обговорити можливості розширення діяльності цього товариства на теренах Черкаської області.
«Укрлендфармінг» є провідною українською агропромисловою компанією, яка спеціалізується на вирощуванні сільськогосподарських культур та тваринницької продукції, зокрема, вона має виробництво і в Городищенському та Черкаському районах.
Анатолій Матвієнко наголосив, що до облдержадміністрації представники «Укрлендфармінгу» завітали з метою презентувати діяльність компанії та за участі всіх учасників зустрічі напрацювати матеріали Меморандуму про співпрацю між облдержадміністрацією, місцевою владою та компанією.
Галина Василик презентувала загалу масштаби діяльності компанії, зокрема, зазначивши, що в обробітку товариства нині перебувають 532 тис. га орних земель. Компанія має 7 елеваторів, 146 зерносховищ, загальною потужністю 1 643 тис. тонн, 5 насіннєвих заводів, загальною потужністю 510 тонн на добу. Тож компанія веде першість в Україні за цими видами діяльності, а також у тваринництві, виробництві яєць, дистрибуції товарів.
Компанія зацікавлена в розширенні власної діяльності в нашій області, зокрема, вже найближчим часом готова розпочати будівництво сучасних потужних елеватора, комбікормового заводу, ємністю 400 тис. тонн, та не менш сучасного екструдера. Вже й місце для будівництва обрано – у м. Умань. На червень 2014 року передбачено завершити їх будівництво. У планах – розбудова інфраструктури та логістики, зокрема, на базі Маньківського району планується збудувати потужний сучасний технопарк, своєрідне МТС, а ще – звести свою портову площадку на березі Чорного моря.
Операційний директор компанії повідомила про готовність вкласти у виробництво в Черкаській області 150 мільйонів доларів.
Представники компанії висловили готовність взяти в оренду землю, на якій планується розширити вирощування рослинницької продукції.
Заступник голови ОДА Анатолій Івашкевич, звертаючись до представників «Укрлендфармінгу», подякував їм за ініціативу в проведенні цієї зустрічі та позитивно оцінив бажання агрохолдингу розширювати свої потужності в Черкаській області. Разом з цим, він наголосив, що на Черкащині склалося ряд добрих традицій щодо соціальної відповідальності аграрного бізнесу, ведення якого, до речі, є досить прибутковим. Скажімо, рівень рентабельності в аграрному виробництві в середньому в області становить 27 відсотків. Сільгосппідприємства вже третій рік поспіль укладають соціальні угоди з сільськими радами, внаслідок виконання яких вдається істотно поліпшувати інфраструктуру сільських населених пунктів. Також збільшено оплату за оренду земельних паїв до 4,5 відсотка від їх оціночної вартості. А відтак – селяни відчувають реальний зиск від своєї землі.
– Ми б хотіли, аби й підприємства вашої компанії долучилися до цієї діяльності, – наголосив Анатолій Івашкевич. А ще він запросив представників «Укрлендфармінгу» включитися до заходів із підготовки 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка та 60-річчя утворення області.
Насамкінець, учасники зустрічі обговорили ще ряд питань щодо підготовки Меморандуму, зокрема, і з врахуванням висловлених обома сторонами побажань.
10.07.2013 11:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter