Канівська міськрада проголосувала за спрямування 54 млн. грн. на ЗСУ

Як інформують у міськраді Канева, гостро та емоційно проходило продовження позачергового засідання сесії Канівської міської ради 13 березня. У приміщенні міського будинку культури зібралися не лише депутати, громадськість, активісти, а й військові. Не дивно, адже на порядку денному стояло чи не найголовніше на сьогодні завдання – внесення змін до бюджету Канівської міської територіальної громади, яке б дозволило спрямувати 54 млн грн невикористаних коштів, які накопичилися впродовж 2022-23 років через відсутність засідань сесій, на підтримку ЗСУ. Зауважимо, розгляду цього питання передували бурхливі дискусії під час кількох бюджетних комісій.
Канівська міськрада проголосувала за спрямування 54 млн. грн. на ЗСУ

– Задля уникнення маніпуляцій наголошую, усі 54 мільйони гривень ми маємо спрямувати на військові частини ЗСУ. Там де вони необхідні саме сьогодні, – зауважив на початку сесійного засідання міський голова Ігор Ренькас.

Натомість депутати Віктор Хоменко та Володимир Коржов пропонували частину коштів спрямувати на військові частини, а іншу лишити на матеріальну допомогу для канівців, які нині боронять Україну у лавах ЗСУ. Утім, військовослужбовці, які були присутні у залі з такою пропозицією не згодилися.

– Ми точно переконані у тому, що це не зовсім правильний розподіл, бо це кошти «проїдання». Те на чому дійсно треба зосередитись – це обладнання і техніка, які дійсно принесуть результат під час виконання бойових завдань, – сказав один із військовослужбовців.

Його підтримала присутня у залі 27-річна канівчанка, військовослужбовиця одного із підрозділів ЗСУ. Верона Кролівець, яка була нагороджена орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Вона, зокрема, наголосила на тому, що зараз військовим не вистачає автомобілів. З думкою захисників, щодо спрямування коштів на техніку, автомобілі, дрони та інше критично важливе забезпечення, погодилась і активістка Вікторія Дорохова, син якої нині теж служить у ЗСУ.

Після тривалих емоційних обговорень депутати підтримали пропозицію міського голови та проголосували за внесення змін до бюджету Канівської міської територіальної громади у частині уточнення нерозподілених коштів у сумі 54 млн грн для військових частин. Далі зробили перерву, під час якої провели ще одну бюджетну комісію, розглянувши на ній запит від двох військових частин. Опісля голова комісії з питань бюджету Володимир Коржов поінформував присутніх про підтримку відповідних запитів. Наостанок депутати продовжили розгляд земельних питань.
14.03.2024 17:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter