Черкаські банкіри передрікають стабільність курсу

Черкаські банкіри передрікають стабільність курсуЧеркаські банкіри передбачають стабільність курсу і радять берегтися шахрайств із картками. Про це представники найбільших банків розповіли під час прес-конференції у Черкаському прес-клубі.

- До осені-зими курс гривні особливо не зміниться - якщо і зростатиме, то контрольовано, не перевищуючи закладений у бюджеті середньорічний курс – 8,3-8,4, - констатував керуючий філією АТ «Державний експортно-імпортний банк України» у м. Черкаси Ігор Сергієнко. - Перша позитивна тенденція нинішнього стану банківської сфери – це зростання у банках депозитів. За 5 місяців цього року депозитний портфель усіх банків України зріс на 6,5% і склав 604,9 млрд. грн. А на Черкащині ситуація навіть краща – депозитний портфель наших банківських установ зріс із початку року на 11, 1% і на 1 червня склав 6 млрд.957 млн. грн. Інша позитивна тенденція - депозити у гривні зростають більше, ніж депозити у валюті. На Черкащині депозити у гривні - це 4318 млн. грн. (із початку року зросли на 19,5%), в іноземній валюті – 2639 млн. грн. (зменшилися на 0,4%). Хочу зазначити, що сьогодні люди здають валюти більше, ніж її купують – це також позитивна тенденція, що свідчить як про довіру до гривні, так і про те, що на гривні сьогодні можна більше заробити.
- З курсом валют влітку все буде спокійно - потрясінь тут можна не чекати, - зазначив директор Дніпровської філії ПАТ "Український інноваційний банк" Віталій Тур. - Фактори, що впливають на світовий ринок, впливають і на економіку України - і сьогодні це деякі зміни у структурі зовнішньої торгівлі. А саме - на сьогодні світ цікавить наша продукція АПК: наразі валютна виручка від продажу сільгосппродукції на зовнішніх ринках складає 24% від усіх валютних надходжень України. Тож, чим кращим буде цьогорічний врожай – тим стабільнішим буде курс гривні: валютної виручки буде більше і дефіциту валюти не буде. І, оскільки прогнози на майбутній врожай досить непогані – турбуватися про коливання курсу нема підстав.
25.06.2013 09:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter