У Черкаській області запрацював завод із виробництва пшона

Як інформує Про Все, в області запустили завод із виробництва пшона. Нині на підприємстві запустили першу чергу. Контроль – максимальний на всіх етапах.

Обрали для виробництва, насамперед, пшоно, адже ця крупа набирає все більшої популярності в Європі, каже начальник виробництва Андрій Ляш.

– Пшоно – безглютеновий продукт, який додають до борошна, готових сніданків, використовують у фармації, – пояснив фахівець. – Особливістю виробництва є те, що ми не поліруємо зерно, а лише знімаємо лушпиння, лишаючи при цьому верхній шар, який містить безліч корисних мікроелементів. Наші технології вимагають мінімум затрат, аби виготовити тонну готового продукту. Перш, аніж потрапити на склади готової продукції, зерно проходить декілька рівнів очищення, калібрування, передпідготовку до фасування на оптичному сортувальнику та контроль на металодетекторі.
16.12.2023 10:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter