У Кам'янці мерія замовляє фірмі дружини мера Тірона 80 % робіт з асфальтування та укладання плитки

Мерія Кам’янки Черкаської області з 2016 року замовило ТОВ «Інтертехбудсервіс» 80% робіт з асфальтування та укладання плитки по місту на загальну суму 31 млн грн.

Як інформують Наші гроші, про це йдеться в програмі «Лакмус», яку на замовлення «Суспільного» створило видання «18000».

За останні п’ять років мерія Кам’янки уклала з «Інтертехбудсервіс» понад 200 договорів. Їх переважна кількість на суму 25 млн грн. укладена без конкурсів – за прямими угодами.

Плитку, яку «Інтербудтехсервіс» встеляє роками в Кам’янці, виготовляє ФОП Тірон Тамара Кирилівна. Це дружина мера міста Володимира Тірона. Він був обраний міським головою у 2012 році, після чого тричі переобирався. Саме він до моменту обрання міським головою був засновником і кінцевим бенефіціаром підприємства «Інтертехбудсервіс». У цієї ж фірми орендує приміщення Тамара Тірон .

Минулого року після карантину у бюджету ОТГ утворилася економія біля мільйона гривень. Депутати ініціювали направлення їх на освіту, наприклад, на протипожежні безпеку. Але кошти були спрямовані на вимощення тротуару плиткою.

Нині Володимир Тірон є обвинуваченим у розкраданні коштів місцевого бюджету, в справі підозрювана і директорка «Інтертехбудсервісу». За версією слідства, у 2019 році, здійснюючи ремонт доріг, мер з приватником нібито привласнили кілька сотень тисяч гривень.

Нині засновниками «Інтербудтехсервіс» вказані Іван Горобець Михайло Джоган, Юрій Слободяник, Любов Ставенко та Світлана Загнибіда. В 2018 році Джоган подавав декларацію як начальник відділу ЖКГ, будівництва та інвестицій Камянської міськради.

Кіндрат Булавін

Провінція
17.12.2021 15:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter