За обсягом виробництва м'яса Черкаська область - на 2-му місці в Україні

За інформацією Головного управління статистики Черкаської області, Черкащина вносить вагомий вклад у виробництво тваринницької продукції України: за обсягом виробництва м’яса займає 2 місце, молока – 7, яєць – 6.

За 2020 рік усіма категоріями господарств вироблено 468,1 тис.т м’яса (у живій масі) та 460,5 тис.т молока, що на 2 та 1 відсотки менше обсягу 2019р. Зросло виробництво яєць 1% і склало 801,6 млн. шт.

Сільськогосподарськими підприємствами надоєно від однієї корови по 6984 кг молока, що відповідає 8 місцю серед регіонів України. Порівняно з 1 січня 2020р. в усіх категоріях господарств зменшилась кількість великої рогатої худоби на 10% (в т. ч. корів – на 5%), овець та кіз –на 2% та птиці – на 1%. Зросла кількість свиней – на 3%.
27.05.2021 14:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter