Черкаська САД знову замовила ремонт авто у фірми Тренкіної, з якою проходить по кримінальній справі

Служба автодоріг у Черкаській області уклала угоду на технічне обслуговування та ремонтування автомобілів з ТОВ «Авто-мастерок» на 708 тисяч гривень. Про це повідомляється у системі «Прозоро», інформують Наші Гроші.

Йдеться про 11 легкових автівок Служби, які переможець має взяти на технічне обслуговування. Серед них декілька Опелів Вектра 2006 року, дві Рено, Ауді, Део Ланос і Газ 2705. При чому аналогічний контракт на обслуговування тих же самих автівок, з тими самими номерними знаками Служба заключила півроку тому на 1,20 мільйонів гривень.

До укладання чергового контракту з ТОВ «Авто-Мастерок» Національна поліція почала розслідування щодо зловживання службовим становищем чиновників Служби автодоріг Черкаської області при укладанні угод з цією компанією.

За інформацією слідчих протягом останніх трьох років Черкаська САД уклала з «Авто-Мастерок» шість угод на технічне обслуговування та ремонтування автомобілів на понад 3 мільйони гривень. При чому вартість всіх автомобілів, які перебувають у власності САД становить не більше 1,25 млн грн, що вже втричі менше ніж посадовці витратили на їх ремонт. Крім того, за даними слідчих, пропозиція компанії «Авто-Мастерок» на тендері у 1,20 мільйонів гривень не відповідала вимогам тендерної документації, але попри це була допущена до аукціону, і отримала перемогу.

ТОВ «Авто-мастерок» належить матері депутата Черкаської міської ради від ВО «Батьківщина», голови бюджетної комісії Юрія Тренкіна – Людмилі Тренкіній. з 2016-го року компанія отримала замовлень на 8,39 млн грн. Одним з найчастіших замовників послуг у компанії також є Нацпол Черкаської області, яка уклала з фірмою 13 договорів на 4,48 мільйонів гривень. За фіктивний ремонт по цим контрактам також проводиться розслідування.

Минулого року прокуратура повідомила Юрію Тренкіну та двом директорам підконтрольних йому підприємств підозру в умисному ухиленні від сплати податків і заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах, на загальну суму 9,67 млн грн.
21.08.2020 11:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter