Головні лікарі черкаських лікарень зустрілися із засновниками БФ «Черкаси проти коронавірусу19»

Головні лікарі черкаських лікарень зустрілися із засновниками БФ «Черкаси проти коронавірусу19»Як інформують у міськраді Черкас, відбулася чергова зустріч головних лікарів закладів охорони здоров’я Черкас, представників міської влади та департаменту охорони здоров’я і медичних послуг Черкаської міської ради з представниками бізнесу, які заснували Благодійну організацію «Благодійний фонд «Черкаси проти коронавірусу19».

Цей фонд, нагадаємо, створений для допомоги нашому місту в боротьбі з епідемією COVID19. Головне його завдання – це збір коштів для закупівлі засобів захисту для медичних працівників і працівників «Швидкої допомоги», медичного обладнання для лікарень міста, ліків, а також потреб тих, хто безпосередньо братиме участь у протидії епідемії коронавірусу. Фонд було створено за ініціативи представників бізнесу Черкас. На їхню думку, епідеміологічна ситуація, яка загрожує нашому місту, потребує щоденного оперативного реагування. Тобто потреби медичної галузі Черкас виникатимуть щодня по ходу зростання кількості хворих. А відтак купувати все необхідне потрібно буде також щодня. За рахунок бюджетних коштів, які міська влада направила до резервного фонду для боротьби з епідемією, покрити потреби медпрацівників та лікарень оперативно, на жаль, не можливо. Оскільки бюрократичні процедури, пов’язані з освоєнням бюджетних коштів, вимагають часу. Тому було прийнято рішення створити фонд для оперативного реагування на епідеміологічну ситуацію в місті.

Що важливо знати?

Благодійні кошти на рахунок фонду може перечислити кожен охочий як серед фізичних, так і серед юридичних осіб.
Кошти фонду будуть витрачатися виключно на потреби медичних працівників і працівників «Швидкої допомоги», потреби лікарень міста і тих установ, які безпосередньо братимуть участь у боротьбі з епідемією.

Кошти фонду не будуть витрачатися на допомогу окремим фізичним особам.

Звітність про надходження та витрачання коштів фонду буде публічною та щоденною.

Щодня в робочий час, з 9.00 до 17.00, працюватиме Call-центр фонду. Кожен, хто бажає перерахувати кошти на допомогу місту в боротьбі з епідемією COVID19, за допомогою працівників центру зможе дізнатися, чи надійшли кошти на рахунок і на що вони були витрачені.

Найближчим часом буде створено сайт, за допомогою якого можна буде перерахувати кошти на рахунок фонду та дізнатися, на що вони витрачаються. На сьогодні від бізнесу на рахунок БФ «Черкаси проти коронавірусу19» надійшло 1 100 000 грн. Під час зустрічі головних лікарів закладів охорони здоров’я Черкас, представників міської влади та департаменту охорони здоров’я і медичної допомоги Черкаської міської ради з представниками бізнесу обговорили, на що спрямують ці кошти в першу чергу. Спільно дійшли думки, що найголовніша потреба на сьогодні – це закупівля захисних костюмів для медиків. Зараз на всі заклади охорони здоров’я міста є лише 400 таких костюмів, у той час як потреба, за прогнозами медиків, сягає десятків тисяч, оскільки кожен костюм розрахований лише на 4 години роботи. Наступна потреба, яку планують вирішити за рахунок коштів фонду, - закупівля лікарських засобів.

З резервного фонду міста, за словами депутата Черкаської міської ради Юрія Тренкіна, вже сьогодні на закупівлю лікарських засобів спрямували 5,6 млн грн. Ще 7 млн, за вказівкою міського голови Черкас Анатолія Бондаренка, в резервний фонд спрямують з бюджету розвитку. Наступні 5 млн віднайдуть найближчим часом, щоб повністю наповнити резервний фонд до дозволених 21 млн грн.
31.03.2020 09:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter