У пошуках соціальної справедливості мер Черкас хоче припинити фінансування ремонту ліфтів, дахів і під`їздів ти

У пошуках соціальної справедливості мер Черкас хоче припинити фінансування ремонту ліфтів, дахів і під`їздів тиПро наміри міської влади Черкас принипити фінансування з міського бюджету ремонту ліфтів, дахів і під`їздів у багатоквартирних будинках поділився сьогодні на брифінгу Сергій Одарич. За його словами, йдеться про будинки, в яких є приватизовані квартири. Таким чином черкаська влада, за словами Одарича, виконує рішення Конституційного суду України. Ухвалене ще 2004 року. У трактуванні Одарича, Конституційний суд України вирішив, що місцева влада має право фінансувати житлові будинки рівно на частку своєї власності.
- У 2013 році ми пропонуватимемо співфінансування подібних робіт мешканцям будинків, - розповів Одарич. – Якща, наприклад, мешканці назбирають 65 % суми на ремонт ліфту, то бюджет виділить решту – 35 %. Щороку внесок бюджету буде все менше.
На думку Одарича, несправедливо, що люди безкоштовно отримали від держави у власність квартири й чекають, поки з бюджету виділять гроші на ремонт комунікацій. У той же час інші збудували житло за свої кошти, створили ОСББ і самостійно вирушують питання з фінансуванням поточних робіт.
14.01.2013 11:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter