Суд не відсторонив від посади директора "Уманьводоканалу", якого підозрюють в службовій підробці та розтраті коштів

Директора КП «Уманьводоканал» Юрія Токарева, якого підозрюють в службовій підробці та розтраті коштів, суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту та не відсторонив від посади.

Як інформують Наші Гроші, про це пише видання «Кропива» з посиланням на ухвалу Придніпровського райсуду Черкас від 29 жовтня.

Провадження розслідується з березня 2018 року. За даними слідства, у квітні-травні 2017 року Токарев на посаді директора комунального підприємства за змовою з депутатом облради Володимиром Кокодзеєм (як ФОПом), здійснив розтрату коштів у розмірі 211 тис грн. Зокрема підписав угоду на проведення робіт з виконання ремонту свердловини Кельманського водозабору глибиною 100 метрів для господарського водопостачання Умані. Згодом підписав акти виконаних робіт, за які були сплачені кошти. При цьому жодні ремонтні роботи зазначеного об’єкту не проводилися.

Під час обрання запобіжного заходу сторона обвинувачення клопотала про взяття підозрюваного під варту, як альтернативу пропонувала заставу у розмірі розтрачених коштів. Також слідство повідомило, що підозрюваний жодного разу не з’являвся для проведення допиту за його участю. На самому підприємстві директора також останнім часом не було, а свої обов’язки він виконував дистанційно по мобільному телефону. В жовтні будучи оголошеним в розшук залишив територію країни та вилетів в напрямку турецької Анталії, після повернення був затриманий.

Придніпровський суд відхилив клопотання обвинувачення та обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Також суд відмовив у задоволенні клопотання про відсторонення від посади директора.

Нагадаємо, що депутата обласної ради від фракції «Відродження» Володимира Кокодзея, що фігурує в даному провадженні, затримали в липні цього року під час отримання 150 тисяч неправомірної вигоди по іншому провадженню.

Юрій Токарев підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 366 ККУ (службове підроблення) та ч. 4 ст. 191 ККУ (розтрата коштів).
14.11.2019 15:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter