Понад третина всіх вирощених продуктів харчування в Україні потрапляє на сміттєзвалища

Понад третина всіх вирощених продуктів харчування в Україні потрапляє на сміттєзвалища Незважаючи на чималі обсяги вирощеного на полях, понад третину продуктів харчування в Україні щороку відправляють на сміттєзвалища. А це, за приблизними підрахунками, — 7 млн тонн продуктів на загальну суму 5,5 млрд грн. Продукти псуються, перш ніж ми встигаємо їх з’їсти.

Головна причина — в неналежній організації вирощування, зберігання та передпродажної підготовки. Якщо овочі й фрукти, які надходять у магазини та супермаркети, неякісні, ніякі холодильники не допоможуть.

Як інформує В курсі, про це у своїй статті для DT.UA пише Василь Худицький. За його словами, найважливіше — виростити продукт, який відповідав би всім вимогам споживача, а з цим в Україні — проблеми.

“Наша продукція не є стовідсотково технологічно вирощена, — каже експерт аграрного ринку Іван Стефанишин. — Якщо говорити про овочі, то більшість їх — від 85 до 95% — вирощує населення в особистих селянських господарствах. Технологія вирощування там рік у рік гірша. По-перше, дуже низький рівень професійної підготовки. По-друге, незадовільне сервісне обслуговування. Дуже багато фірм, які продають населенню насіння, добрива, засоби захисту тощо, торгують фальсифікатом. Там безліч підробок. У результаті, продукції, яка б відповідала всім вимогам споживачів, дуже мало. Кількісно її ніби й вистачає, але якісної — бракує”.
25.09.2019 12:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter