Верховний Суд відмовив черкаському "Азоту" в перегляді рішення про анулювання договору про переведення боргу, укладеного з "Черкасиобленерго"

Як інформує УНН, Верховний Суд відмовив у задоволенні заяви ПАТ “Азот” про перегляд за виключними обставинами та скасуванні судового рішення про анулювання договору переведення боргу, укладеного з ПАТ “Черкасиобленерго”, передає УНН з посиланням на повідомлення НАБУ.

Таке рішення ВС ухвалив 27 серпня 2019, текст якого став відомий 5 вересня.

За згаданим договором, ПАТ “Черкасиобленерго” втратило право вимагати від ПАТ “Азот” сплати коштів за продану електроенергію на суму понад 47 млн грн. Однак, за ініціативи Національного бюро договір визнано недійсним ще у березні 2017 року, чим створено передумови для отримання обленерго зазначених коштів.

У повідомленні вказано, що: “Перегляд судового рішення ПАТ „Азот“ ініціювало у зв’язку з ухваленням Конституційним Судом України рішення про визнання неконституційним п. 13 ч. 1 ст. 17 Закону України „Про Національне антикорупційне бюро України“, яке позбавило Національне бюро ефективного інструмента у боротьбі з корупційними схемами на держпідприємствах та поставило під загрозу судові рішення, якими вже було визнано недійсними угоди на суму 6,39 млрд грн”.

Проте Верховний Суд зазначив, що таке рішення КСУ не є підставою для скасування вже ухвалених судових рішень у справі за позовом НАБУ.

“Таким чином Верховний Суд підтвердив законність дій Національного бюро у боротьбі з протиправним позбавленням держави значних активів шляхом укладення незаконних угод та забезпечив захист інтересів держави від неправомірних дій певних осіб”, — додали у НАБУ.
06.09.2019 12:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter