З жовтня українці, які не можуть платити по кредитним зобов'язанням, можуть оголосити себе банкрутом

Українці, які два місяці не погашали кредит, втратили роботу і більше не в силах обслуговувати свій борг, можуть оголосити себе банкрутом. У кращому випадку – частину боргу «пробачать», а решту розділять на маленькі частини і зобов'яжуть виплачувати за графіком. Про це інформує budport.com.ua.

У гіршому – все майно заарештують (а в майбутньому реалізують у рахунок заборгованості), виїзд за кордон заборонять, а нові кредити більше не видаватимуть.

Новий закон про банкрутство фізичних осіб набере чинності вже в жовтні.

Поки що оголосити банкрутство можуть тільки підприємство (або ФОП), а ось звичайним українцям довести неплатоспроможність без прописаної законом процедури складно, розповідає юрист Діна Дрижакова. Проблеми ж із погашенням боргів є і у простих українців. Декілька фінансових криз, скачки курсу долара призвели до групи «валютних позичальників», які роками накопичують штрафи за прострочення.

Навіть борги з комуналки, і ті досягли вже 62 млрд грн. Банкрутство – справа добровільна. Модель, за якої кредитор може сам подати до суду, визнати свого боржника неплатоспроможним і через суд продати всю його нерухомість, в Україні працювати не буде.
20.05.2019 11:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter